Організація харчування в ЗДО
Питання організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються
Постанова КМУ від 24.03.2021 р. № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”
Наказ ВО "Про організацію харчування в закладах дошкільної освіти в 2024 році"
Перспективне примірне сезонне чотиритижневе меню на весняний період 2024 року
Перспективне примірне сезонне чотиритижневе меню на зимовий період 2023-2024 року
Наказ ВО "Про організацію харчування в закладах дошкільної освіти в 2023 році"
Перспективне примірне сезонне чотиритижневе меню на осінній період 2023 року
Харчування дітей в нашому закладі здійснюється відповідно до нового меню, розробленого медичними сестрами закладу, згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України та Постанови КМУ №305.
Так, у дитячому меню обмежили кількість солі, цукру, жирів тваринного походження.
У меню включено страви з м’яса курки та свинини. Передбачено страви з риби, сиру кисломолочного, бобових, свіжозаморожених ягід та свіжих фруктів. Також значно зменшено вживання цукру, натомість у приготування напоїв включено суміші із сухофруктів, ізюму, кураги.
Значно збільшено раціон страв з овочами, із додаванням чорносливу, горошку свіжозамороженого, квасолі та інших продуктів.
Випічка буде присутня лише в літній період. Проте збільшилось споживання фруктів, овочевих салатів, фруктового асорті.
Отже, така збалансована система харчування, допоможе нашим малюкам зростати здоровими та розвиватися гармонійно!!!